A Balatonban fürdőzött egy vaddisznó Zamárdin

2012.07.03. 10:45

Még be se indult rendesen a fesztiválszezon, máris disznók fürdőznek a Balatonban. A Sonline értesülése szerint hétfőn egy vaddisznót láttak fürdeni a tóban Zamárdinál. A fürdőzők állítólag megrémültek a dúvadtól, amit a vízimentők kergettek ki a Balatonból. A Somogy megyei hírportál szerint egészen a vasútig űzték a vadat (képet itt talál a fürdő disznóról).

A 7-es főút és a Szántódra vezető út közötti beépítetlen területre, a Brettyóra az utóbbi időszakban számos vaddisznó költözött be. Ennek oka, hogy a területet pár éve Natura 2000 természetvédelem alá vonták (ami miatt hevesen tiltakozott a Zamárdi polgármester és az érintett telektulajdonosok is). Így itt senki sem háborgathatja a malacokat.

Vaddisznó a Balatonban
Vaddisznó a Balatonban
Fotó: Murányi Ami

A lap megkérdezett egy hivatásos vadászt is, aki szerint egy kisebb nádas is elég a vaddisznóknak, hogy eléljenek valahol. Ez a példány vélhetően élelem után kutatva tévedt a tóig. 2000-ben már volt egy ilyen eset nem messze: Sifokon, az Azúr Hotel strandján kergettek meg egy disznót, amit végül a szálloda udvarában lőttek ki a rendőrök.