A várható heves zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron megye egészére és Veszprém megye több térségére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután. Ezeken a területeken egy-három órán belül számítani lehet olyan heves zivatarokra, amelyeket heves széllökések vagy jégeső kísérhet.

A Dunántúl északi részén, a Balaton térségében, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye több térségében és Nógrád megye teljes területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Sok helyen felhőszakadásokra is számítani lehet, ezért a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A Balatonnál és a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben, vagyis magas, illetve tornyosuló hullámokra kell felkészülni. Emiatt a csónakok, vitorlások a parttól csak kétszáz, illetve ötszáz méterre közlekedhetnek. Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: a következő napokban is lehet számítani zivatarokra, de a hőség marad, lassú enyhülésre jövő keddtől lehet számítani.