horoszkóp

Vége a 30. Balaton-átúszásnak: tízezernél is többen küzdötték le a távot

MTI
2012.07.07. 16:53

Július 7-én, szombaton megtartották a harmincadik Balaton-átúszást. A verseny történetében most fordult elő másodszor, hogy tízezernél is többen, egészen pontosan 10187-en teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot – tudatták a szombati esemény szervezői az MTI-vel.

A 30. Balaton-átúszáshoz minden ideálisnak bizonyult: ragyogó idő, enyhe szél, 27 fokos víz várta a vállalkozó kedvűeket, akik közül a leggyorsabbnak egy "főállású" hosszútávúszó, Kutasi Gergely bizonyult, ő 1:02:24 óra alatt ért célba. Sokadszor teljesítette a távot Erdei Zsolt profi ökölvívó-világbajnok; a mezőnyben számos külföldi is indult.

A tó átszelésének 8 és 14 óra között lehetett nekivágni. A szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, az úszókra 160-180 vitorlásból, kis hajóból és motorcsónakból álló úszófolyosó vigyázott, és a cirkáló vízi rendőrök is folyamatosan figyelték a résztvevőket. Minden korábbinál népesebb, csaknem kétezer fős csapat dolgozott a Pek-Snack Balaton-átúszás gondmentes lebonyolításáért.