Szabadstranddá változtatták a fürdőzők a siófoki kikötő melletti parkot, ahol nemcsak fűre lépni, hanem fürdeni is tilos - írta a sonline.hu.

A Rózsakert az egyik áldozata a költségvetési spórolásnak, az idén nyáron nem jut pénz a gyep és a virágok épségének őriztetésére: gyakorlatilag szabadstranddá változtatták a fürdőzők a kikötő melletti parkot, ahol nemcsak fűre lépni, hanem fürdeni is tilos, nincsenek bejárók, csak balesetveszélyes kövek. Több siófoki lakos is kifogásolta az ottani állapotokat, hiszen az elmúlt években az állandó őrzésnek köszönhetően se fürdés, se napozás nem folyt a Rózsakertnél, ami a szomszédos önkormányzati nagystrandnak is hasznos volt, bezzeg most pénztáros és büfés is kifogásolja: ahelyett, hogy belépőt váltanának a strandra, sokan a kerítésen kívül, a parkban terítik le pokrócaikat.

"Tömeges jelenségről azért nincsen szó, egyébként meg, aki ott fürdik, az a saját felelősségére teszi, hiszen világosan jelezve van: a strandolás tilos" – mondta a lapnak Balázs Árpád siófoki polgármester. "Az ellenőrzés nehéz, hiszen aki a tiltás ellenére bemegy a vízbe, azt a közterület-felügyelő milyen jogon vonná felelősségre? Siófoknak tíz kilométernyi szabadstrandja van, akad hát hely bőven másutt."