horoszkóp

Ismét Balatour vitorlás családi nap és túraverseny

MTI
2012.07.11. 09:54

Jövő pénteken és szombaton Balatonföldváron kerül sor másodszor a Balatour elnevezésű rendezvényre, amelynek fő eseménye a Nemzeti Település Kupa és vitorlás családi nap lesz. A fesztivál - melyet először tavaly bonyolítottak le Balatonlellén - keddi sajtótájékoztatóján Halenár István főszervező kijelentette:

"Célunk, hogy a vitorlázást mint remek sportot és csodaszép hobbit megismertessük azokkal a kilátogató vendégekkel, akiknek eddig nem volt alkalmuk kipróbálni. Az ingyenesen látogatható esemény ezen felül rengeteg kikapcsolódási lehetőséget és szórakoztató műsort tartalmaz minden korosztály számára, a versenyre érkező hajósoknak és az érdeklődőknek egyaránt." Holovits Huba polgármester hozzátette: Balatonföldvár és a vitorlázás története szorosan összefonódik, a város a déli part legnagyobb befogadóképességű kikötője.

A szombaton 11 órakor rajtoló nagyhajós túraversenyen minden nevező egység egy-egy szívéhez közel álló település színeiben állhat rajthoz. A rendezők több mint száz hajó nevezését várják, és a két nap alatt legalább tízezer érdeklődőre számítanak.