horoszkóp

Kiemelték a Kis-Balatonba süllyedt autót

MTI
2012.07.12. 13:46

Sérülés nélkül megúszta a bajt az a német férfi, aki autójával szerda este elsüllyedt a Kis-Balaton mocsaras, ingoványos területén, bár a felkutatása három órát vett igénybe – mondta el csütörtökön Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem ügyeletétől szerda éjjel, telefonon kért segítséget a férfi. Sérülés nélkül megúszta a bajt. Az Alsópáhok és Sármellék közötti, nehezen járható területen elsüllyedt kocsit nem tudták kiemelni. A férfi még ki tudott jutni kocsijából, de a tartózkodási helyét nem tudta meghatározni – az MTI szerint az autó tetejéről telefonált segítségért.

Győzelem!
Győzelem!
Fotó: Varga György / MTI

Az eltűntként keresett férfi után a keszthelyi tűzoltók kezdtek kutatni. A mentésbe hamarosan alsópáhoki, balatongyöröki és hévízi önkéntes tűzoltók, továbbá a Zalaegerszegi Különleges Mentők keszthelyi egysége, sármelléki polgárőrök, quadosok, valamint helyi lakosok is bekapcsolódtak, összesen 35-en keresték a férfit, akit három óra elteltével sikerült megtalálni.

Nagy Zoltán, az alsópáhoki tőzegbánya tulajdonosa csütörtökön megerősítette: felajánlotta, hogy ha szükséges, lánctalpas gépeivel segít az autó kiemelésében. Hozzátette, hogy a több száz hektáros lápos, ingoványos terület gumikerekű járművekkel és helyismeret nélkül megközelíthetetlen. Többször előfordult már, hogy helybéliek traktora is elsüllyedt a nem ritkán öt-hat méter mély tőzeges, mocsaras területen, évtizedekkel ezelőtt halálos áldozattal járó eset is történt. A kocsit már ki is emelték.