Különlegesen öltözött embereket kerestünk a Balaton Soundon: olyan lányokat, akik nem csak a H&M-ben és a Berskában vásároltak be a fesztivál előtt, vagy ha mégis, valamivel fel tudták dobni megjelenésüket. A fesztivál legmarkánsabb trendje a neonszín és a farmersort volt, estére előkerültek a gumicsizmák, bakancsok. Nehezítette dolgunkat, hogy mindenhol ugyanazt kapni a fast fashion boltokban és mindenkinek ugyanúgy áll a pink reklám-napszemüveg. Találkoztunk hipszterrel, hip-hopos csajokkal, majdnem hippivel és csinos Kalkbrenner rajongóval is, nézze meg a lányokat és szavazzon, ki legyen a hét legjobban öltözött nője!

1. Nóra és Petra: a sportosak

A két lány nem vette félvállról a Soundot, jó előre kitalálták, mit vegyenek fel: „Tulajdonképp összebeszéltünk így lányok, mert többen jöttünk és mindenképp lazázni szerettünk volna. Bő gatyát vettünk a fiúk kellemetlenségére, láttunk, hogy mások miben jöttek ide…” – mondta Nóra, aki nagyon büszke volt terepmintás, mély ülepű nadrágjára. Petra, aki barátnőjéhez hasonlóan hasközépen kötötte össze ingét, egy baseballsapkával hangsúlyozta tovább szettje sportos mivoltát. Ha a laza, de divattudatos lányok a kedvencei, szavazzon rájuk!

2. Amanda: viharhoz öltözve

A lengyel lány a szombat esti viharhoz illően, ugyanakkor irigylésre méltóan lazán öltözött fel: semmi testhez tapadó forrónadrág, semmi mély dekoltázs. A bakancshoz jól ment a derékban húzott viharkabát, melyhez tökéletes választás volt a fehér, szívvel díszített póló. A Pesten dolgozó Amanda egyébként a Gus Gus miatt érkezett a fesztiválra – ha önnek az ő szettje a kedvence, szavazzon rá!

3.Timi: buli borítéktáskával

Timit azért szúrtuk ki a tömegben, mert egyike volt azon lányoknak, akik clutch-csal hónuk alatt élvezték a nagyszínpad egyik koncertjét: a homokvihar se zavarta, rendületlen eleganciával szorongatta a szalmatáskát. „Én igazából itt dolgozok, csak lejöttem megnézni a koncertet, de imádom ezt a táskát, simán tudok vele bulizni” – nyugtatott meg mindenkit Timi, aki annak megfelelően, hogy sokáig marad, sokat is pakolt. „Nagyon túlpakoltan, nagyon nem kellett volna a háromnegyede annak, amit elhoztam. Nem gondoltam eléggé végig” – mondta a lány, aki naponta többször át tudna öltözni, ha lenne rá ideje. Barátnőjével mindenesetre összeöltözött ő is.

4.Ildi: neon narancssárga villogás

Ildit az Irie Maffia koncerten láttuk meg, mondjuk nem volt nehéz: neonszín napszemüvege (véletlenül pont nem pink, de legalább Wayfarer replika) messziről világított, és feltűnően jól illett narancssárga körmeihez, kiegészítőihez. Külön jó, hogy maxiszoknyája is narancsos színben játszott. „Tudatos volt, hogy mit vettem fel. A Soundra vettem a szoknyát, és azért vettem pánt nélküli pólót, hogy szépen barnuljon a nyakam. Nagyon precíz vagyok, minden nap végiggondolom, mit veszek fel” – mondta az üzletfejlesztés-menedzserként dolgozó lány, akinek tudatosságát legalább annyira irigyeljük, mint Nóráét és Petráét.

5. Kriszti: egyszerű, de jó

Kriszti szinte teljesen fehérben volt, közelről tűnt csak fel itt-ott pár csík, egy-egy minta. Szalmakalapját és napszemüvegét nagyon irigyeljük, meg azt is, hogy volt bátorsága a legmenőzősebb fesztiválra saját kézzel rövidre vágott nadrágban menni. „A kedvenc ruhadarabom most a cipőm. A nadrágot én csináltam, levágtam egy háromnegyedes nadrágot” – mondja Kriszti, aki konkrét elképzelésekkel érkezett a bulira. „Megnézem Paul Kalkbrennert, Sashát, Karányit, a Dubfire-t, ilyeneket”.

6. Stephanie és barátnője: mint egy katalógusfotó

A két osztrák lányt nemcsak mi fényképeztük, akármerre mentek, fiúk hada vette elő telefonját, pedig nem is celebek, csak jól néznek ki. „Mindig így nézünk ki, ez fejezi ki a személyiségünket” – mondja Stephanie, akin hibátlanul áll a fehér pulóver, ami a legtöbb lányon csapnivaló. „A kedvencem most a forrónadrágom és a csizmám, amit Milánóban vettem” – tette hozzá a bécsi Stephanie. Barátnője neonpink pólóját emelte ki, pedig neki is elég menő bakancsa és sortja van: önnek hogy tetszenek Stephaniék?

7. Éden Edina: nyári ruha is kell

Ki a legjobban öltözött fesztiválozó?

Az Éden Hotel győztese hoszteszként dolgozik a fesztiválon, de délután ötkor leveheti egyenruháját és civilben szórakozhat tovább. Sok lányhoz hasonlóan ő is virágos miniruhában indul bulizni, de a többi, strandról elszabaduló nővel ellentétben ő egy barna, virágos övvel emeli ki derekát. Lehet, hogy kicsit sok a virágból, cukiságból, de ha önnek Edina a kedvence, szavazzon rá!

A fiúsabb stílus kedvelői biztos Nóráékra szavaznak, a hipszterek Amandára, a borítéktáskás lányok Timire, a rojtos forrónadrágban bulizók pedig Krisztire. Stephanie és barátnője biztos sok szavazatot begyűjtenek majd pózolgatásukkal és míg Ildi kiegészítőin gondolkozik, valahol Európában felrobban fel egy őzike, egy nyúl.