A hétvége egyik legérdekesebb programjának a Babel Sound Fesztivál ígérkezik, amelyet Balatonlellén találnak meg, ha keresik. A részletes programot itt találja, röviden úgy foglalhatjuk össze, hogy a jobb híján világzenének nevezett műfaj számos fellépője ad koncertet, köztük és alattuk pedig számos workshopon lehet ügyeskedni, vagy éppen más országok ételeit kóstolni. És ez még semmi!

Ha hidegen hagyja a zene, javasoljuk, hogy vegyen részt a második Balatouron, Balatonföldváron.     A nagyhajós túraverseny szombaton, 11 órakor rajtol, és ha elkalandozna a figyelme, fellép többek közt Christian Pantera mentalista, nyilván kihagyhatatlan. Lesznek koncertek is, a gyerekeknek pedig játszóház. A pénteken kezdődő rendezvény részletes programja itt.

Szerda óta, vasárnapig tart a Zamárdi Utcafesztivál, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy este 7 és 11 óra között kétszáz fellépő zenél a Kossuth és a Kiss Ernő utcában, vélhetőleg nem egyszerre. Alternatív programnak a Keszthelyi Folklórfesztivált javasoljuk szombaton.

Izgalmasnak tűnik a Füred Jam is, amelyen minden apropó nélkül pénteken és szombaton könnyűzenei koncertek lesznek. Mi az előbbit ajánljuk, mert azon nem lép fel a Quimby, a Pannonia Allstars Ska Orchestra viszont igen.

Bor! Sör!

Tartanak még a Zánkai Bornapok is, amelynek nevéből könnyen kikövetkeztethető a rendezvény fő csapásiránya. A kulturált alkoholfogyasztás mellett minden este élőzene hallható (már csütörtöktől), pénteken például a magyar Elton John Tribute Band lép fel – pont akkor, amikor Siófokon a Mezítláb a parkban című Neil Simon-darabot nézhetik meg a Siófoki Nyári Estéken.

Vagy menjenek Balatongyörökre, a móló mellé, ugyanis ott tartják a Balatongyöröki Borfesztivált. Csütörtöktől vasárnapig tart az élőzene és a borok kombinációja, a 22-ei Paddy and The Rats például elég jónak tűnik, szombaton pedig ellenőrizhetik, hord-e még kalapot Takács Nicolas, merthogy kilenctől koncertet ad.

Ha viszont nem izgatja fel a Glittermann-Spiller küvé gondolata, Fonyódra menjen pénteken és szombaton, a Sörnapokra. Az ingyenes rendezvényen a Lord, Vikidál Gyula, és természetesen az Ossian is fellép.