A Hungary Cardot évek óta használom kisebb-nagyobb bosszúságokkal, ezért is lettem kíváncsi rá, érdemes-e megvenni ennek kistestvérét, a Balatoncardot. A plasztikkártya és kuponfüzet kombinációjával több helyen lehet kedvezményeket kapni. A Balaton környékén használható kártyát az Első Balaton Turizmus Kártya Konzorcium bocsátotta ki.

Az első megdöbbenésünket az okozta, hogy csak mostanában kezdték el forgalmazni a kártyát, pedig a nyári szünet kis túlzással egy hónapja megkezdődött. Mindegy, most már legalább kapható, igaz, jelenleg egy helyen egész Magyarországon. Eltalálták, ez a hely nem Siófokon van, és nem is Tihanyban, hanem a Váci utcában Budapesten. Persze ha valaki nem az utolsó pillanatban eszmél, interneten is megrendelheti a 3300 Ft-ba kerülő kártyát. Ehhez jön még 600 Ft postaköltség.

A kártyát egy maximum háromgyerekes család tudja felhasználni és 2013. május 31-ig érvényes. Ha szereti a Művészetek Völgyét, akkor máris jól járt, hiszen a kártya 1 fő számára egy ingyenes napijegyet biztosít, és mivel ez 3000 Ft, és a diákjegyért is elkérnek 2500 Ft-ot a 27-én kezdődő fesztiválon, majdnem ingyen vehet részt a fesztiválon.

A strandolók kedvezményes belépőt válthatnak egy alkalommal az ábrahámhegyi, balatonberényi, vonyarcvashegyi, zalaegerszegi, balatonaligai strandokra, valamint a balatonalmádi önkormányzati strandok valamelyikére.


3300 forint ellenében 20 százalék kedvezmény jár a a menetrendszerinti balatoni hajójáratokon és a sétahajókon. A legdrágább menettérti jegy 3000 Ft, így ezzel máris 600 Ft-ot spórolhatunk. Ha ön egyébként is a Balaton kiemelt üdülőkörzetébe tartozó parti és partközeli település lakója, akkor felesleges lecsapni a lehetőségre, mert egyébként is jár 25 százalék kedvezmény.

A Balatoni Hajózási Zrt. egyébként meglehetősen sok kedvezményes lehetőséget ad a jegyváltásra, érdemes hajókázás előtt megnézni, hogyan lehet kihasználni ezeket.

Ha már unja a fürdőzést, akkor a balatonszentgyörgyi Csillagvár, a keszthelyi Csigaparlament, Horrorárium, Babamúzeum, vagy a Történelmi Panoptikum és a Vidor Játékmúzeum várja önt, és ennek örömére 10 százalék kedvezményt kap a jegyek árából.

Igazi nagy kedvezményt egyedül a paloznaki Teleházban kaphatunk, itt 50 százalékkal olcsóbban internetezhet.

Persze nagy pénzt a szállásfoglaláson és az éttermi számlán lehet fogni, ezeken a helyeken 10 százalék kedvezmény jár kártyával. 51 étterem, bár és kocsma kínál kedvezményt, a honlapon valamiért meg kell adni, mikor kívánunk az adott helyen lenni, hogy kiderüljön, mégis hol ehetünk olcsón.

Július 10-től augusztus 20-ig kerestünk akciós fesztiválokat, de a kereső egy darabot sem dobott ki, pedig a cég ígérete szerint 5 fesztiválra is olcsóbban juthatnánk be.

Az általunk igen kedvelt Keszthelyen felismerték, hogy érdemes motiválni a turistákat a pénzköltésre, ezért aki három éjszakát tölt el a városban, az ingyenesen kap egy West Balaton kártyát, mellyel több mint 90 turisztikai szolgáltatónál lesz jogosult kedvezményre a Nyugat-Balaton régióban: Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, Zalaszentgróton, Hévízen, Zalaszentlászlón, Balatonszentgyörgyön, Kehidakustányban, Reziben és a zalaegerszegi Aquacityben.

Ha mindenáron kártyára vágyik, váltsa ki inkább a Hungary Cardot, melynek Standard kártyája ugyan 5800 Ft, de ezért a pénzért ingyen kap egy 10 napos autópálya matricát, és a Balatonon is sokfelé használható. Ha ezt választja, érdemes a neten is regisztrálni, mert jó pár kedvezmény csak onnan vehető igénybe.