Július 20-12-én tartották Balatonföldváron a II. Balatour Nemzeti Településkupát és Vitorlás Családi Napot, melyen nem csak a vitorlázók szórakozhattak jól, hanem a nyaralók is: volt vásár, Roy és Ádám koncert, jó idő. „Nem is számítottunk ekkora érdeklődésre, teljesen meg vagyunk lepődve, hogy ilyen széles és ilyen nagy számú közönséghez sikerült eljuttatnunk a rendezvény hírét. Nagyon örülünk, hogy ennyi embert sikerült kicsalogatni a rendezvényre és egy kicsivel közelebb hozni őket ehhez a csodálatos sportághoz.” – mondta a rendezvény egyik szervezője az SHS Élményügynökségnek.

A szombati jó idő után vasárnap inkább a 30 nevező vitorlásnak kedvezett a szél és a szakadozott felhőzet. A befutást követően a versenyzőket vacsorával várták, díjazásra kerültek a hajóosztályok első, második és harmadik helyezettjei, valamint az abszolút befutó, aki Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere lett, Krajcár nevű hajójával.

YS I-es kategóriában Holovits György nyert, Carrera nevű hajójával, szintén Balatonföldvár képviseletében. Az YS II. kategóriában Balatonlelle nyert, jobban mondva Dr. Hirsch Tamás, YS III-ban Kövesdi Dénes a Marina Yacht Sport Kft. Képviseletében. Természetesen az eredményhirdetés után is volt buli, Christian Panthera bűvészkedett, amjd fellépett Szekeres Adrien is, a közönség legnagyobb örömére. A jó hangulatú hétvége után az összes első helyezett (a polgármester is) wellness hétvégére mehet, a második és harmadik helyezettek pedig egyéb értékes nyereményeknek örülhetnek.