Hiába hiszi azt mindenki, hogy ha van nála fényképezőgép, vagy legalább egy telefon, akkor máris remek fotókat tud készíteni, ez nem igaz. Viszont maga a tény még senkit sem gátolt meg a próbálkozásban, főleg egy nyaraláson. Ezekből lesznek azok a képek, amiket aztán sose nézünk meg, vagy törlünk azonnal. Vagy megcsináljuk belőle a saját Best Of Semmi blogunkat.

Olyan persze nálunk is megtörténik, hogy egy újságíró pont fotós nélkül dolgozik, és megkísérli maga dokumentálni a látottakat, de ilyenkor sem hisszük azt, hogy a végeredmény felér a profik képeivel. Az alábbi galéria képei egy Balaton-körbeutazás közben születtek, amikor próbáltam illusztrációkat készíteni a majd megírandó cikkekhez. Érthető okokból végül nem kerültek cikkbe. Eddig.

Na, pont az ilyen pocsék fotókkal nem lehet semmit sem kezdeni. Egy ideig az ember egyenesítgeti, vagdossa, korrigálja őket, de ennek sincs semmi értelme. Kivéve, ha művésznek képzeljük magunkat, és rommá effektezzük az egészet, esetleg még életbölcsességeket is írunk rájuk. Ekkorra már egészen olyan lesz, mintha egy celeb posztolta volna Instagramon, vagy Facebookon. Életbölcsességet generáljon magának itt.

(A képaláírások forrása a bolcsgondolatok.hu, kivéve az utolsót - az népköltészet.) Ha vannak még ennél is rosszabb fotóik, küldjék el nekünk.