Keddre virradóra viharos széllel érkezett meg a hidegfront. Emiatt több térségre elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben.

Várhatóan ma 27-32 fokig emelkedik a hőmérséklet, az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt már csak tizenhárom megyére - Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Pest -, valamint a főváros területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Pest -, valamint a fővárosban a várható viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben. Másodfokú viharjelzés esetén magas és hosszú hullámokra kell számítani, ezért csónak és vitorlás kishajó nem közlekedhet a vízen, csak a vitorlás nagyhajónak minősülő járművek.

Az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján azt írt: A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25 fokos.