Nem lesz igazi strandidő a hétvégén az előrejelzések szerint. Az Időkép szerint péntek délelőtt sütni fog a nap, majd megnövekszik a felhőzet, és északkeleten és délnyugaton zápor és zivatar alakulhat ki. Az északnyugati szelet főként északkeleten és a Dunántúlon élénk, olykor erős lökések kísérhetik, a maximum-hőmérséklet 23 és 28°C között alakul.

Szombaton sok felhőre és csak néhány órás napsütésre számíthatunk, szórványosan - főként északon és az ország keleti felén - várható zápor, esetleg zivatar. A szél többfelé lesz élénk, a délutáni órákban csupán 18-24°C között alakul a hőmérséklet. a hűvös hajnalt követően több-kevesebb napsütés mindenhol várható, keleten és a középső országrészben szórványosan zápor, néhol zivatar kialakulhat, a maximumok 20-25°C között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton felhős idő várható, ezeket rövid napos időszakok szakítják meg. Több helyen valószínű - többnyire kisebb - eső, zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul. A Balaton 23 fokos, mindkét medencében első fokú viharjelzés van érvényben.

Mindenesetre az eget érdemes lesz éjszaka kémlelni, mert most van a Perseidák maximuma.