Néha a nyárnak is pihennie kell egy kicsit, hogy aztán újult erővel folytathassa, amit általában csinálni szokott: napsütés, felhőtlen ég, meleg, ilyesmik. Na ezt csinálta múlt héten.

Jó, igazából nem, de a lényeg, hogy a héten fokozatosan melegedni fog az idő, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban nem szükséges keseregniük azoknak, akik ezen a hétvégén mennek a Balatonra. Hajtás után megmutatjuk, miért.

Hétfőtől ugyanis egyre melegebb lesz – az Időkép mára még 24 fokot ígér Siófokra, csütörtökre-péntekre pedig már harminc fokig is emelkedik a hőmérséklet. A Balaton vize 22 fokos.

Ez volt múlt szombaton, de most szombaton nem így lesz!
Fotó: nk

Kedden is az északkeleti országrészben számíthatunk erősen felhős, borongós időre, ott eső, zápor előfordulhat. Több helyen erős lesz az északnyugati, nyugati szél. Tovább melegszik az idő; 23-28°C várható, de északkeleten helyenként akár 20°C alatt is alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán kezdhetünk bizakodni: napos, kellemesen meleg idő várható, északkeleten fordulhat elő csupán néhol gyenge zápor. A hét második felében sok napsütésre, igazi nyári időre van kilátás, 30°C körüli csúcshőmérsékletekkel – ha esni fog, az pénteken lesz, mert érint minket egy gyenge hidegfront.