Feltehetően világháborús aknagránátot talált egy fürdőző szombat délután a balatonvilágosi községi strandon - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel. Várkonyi Melinda elmondta: a Balaton partjától negyven méterre találtak rá a robbanótestre, a félméteres vízben. A tűzszerész járőrök már elindultak a helyszínre. A kommunikációs tisztnek arról nem volt információja, hogy a strandot kiürítik-e.

Ezt megelőzően szombat délelőtt már találtak két gránátot - egy 7,5 centiméteres német páncél- és egy 4 centiméteres magyar repeszgránátot - a Duna budapesti szakaszán, a Belgrád rakparton lévő 8-as számú hajókikötőnél. A robbanótesteket a tűzszerészek elszállították. A történtek miatt két fővárosi szállodahajó összesen mintegy száz vendégének kellett egy rövid időre elhagynia szobáját.
Pénteken Esztergomban szintén találtak két világháborús bombát, csütörtökön pedig Budapest XXI. kerületében, Csepelen bukkantak egy 152 milliméteres repeszgránátra szennyvízvezeték fektetése közben.