MÁV-menetrend: vasárnap vége a nyárnak

MTI/velvet
MTI/velvet
2012.08.24. 14:06

Visszaáll a vonatok közlekedésében a nyári menetrendet megelőző, megszokott közlekedési rend hétfővel – tájékoztatott a MÁV-Start pénteken.
A vasúttársaság közölte: a változások elsősorban a balatoni vonatokat érintik, az utazási igényekhez igazodva a nyár végétől már kevesebb szerelvényt indítanak a tóhoz. A tapasztalatok alapján azonban ősszel is kedvelt kerékpáros célpont a Balaton, így továbbra is közlekednek a tó körüli nagy befogadóképességű és felújított kerékpárszállító kocsik.
A közlemény szerint szintén augusztus 27-én lép életbe az éves menetrend módosítása, amely lehetőséget ad a vasúttársaságnak, hogy átvezesse menetrendjébe az aktuális változásokat.
A további csatlakozási lehetőségek biztosítása, a hivatás- és a diákforgalom, illetve az év közben felmerült regionális utasigények megfelelőbb kiszolgálása érdekében változások lesznek a Budapest-Nagykanizsa-Gyékényes, a Gyékényes-Pécs, a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat, a Hatvan-Somoskőújfalu, a Debrecen-Sáránd-Nagykereki, a Debrecen-Tiszalök, a Mezőtúr-Battonya, a Cegléd-Szeged és a Kiskunfélegyháza-Szentes-Orosháza vonalon.
A hétfőn életbe lépő változásokról az utasok a   www.mav-start.hu oldalon tájékozódhatnak, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06-(40)494949-es telefonszámon is kaphatnak bővebb felvilágosítást.