horoszkóp

Kiégett egy magyar turistabusz az M7-esen

MTI
2012.08.25. 12:26

Kigyulladt és kiégett egy szlovákiai magyarokat szállító, szlovák rendszámú turistabusz szombat hajnalban az M7-es autópálya Balatonszárszóhoz közeli szakaszán - mondta el Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Személyi sérülés nem történt, a forgalmat az oltás idejére elterelték.

Tájékoztatása szerint a busz műszaki hiba miatt gyulladt ki, amikor pedig az utasok észlelték a füstöt, már nem tudták poroltóval eloltani a terjedő tüzet. A busz lehúzódott, mindenkinek sikerült kimenekülnie, a lángokat végül tűzoltók fékezték meg.

A sonline.hu értesülései szerint 33 rimaszombati felnőtt és 15 gyermek utazott a buszon, akiket a földvári Jogar hotelben helyeztek el: több termet megnyitottak, és vizet, takarót, reggelit biztosítottak számukra. Akinek orvosi kezelésre, gyógyszerre volt szüksége, megoldották a Siófokra szállítását.. Már öt-hat kilométerrel korábban észlelték a füstöt a buszuk hátsó részéből, a sofőr azonban csak akkor állt meg, amikor már az egész jármű füstbe borult. Ekkor már csak arra maradt idejük, hogy kimeneküljenek az égő buszból. A csomagteret nem tudták kinyitni, így poggyászaik is odaégtek. Akadt, akinek az úti okmányai is odavesztek, mert arra figyelt, hogy a gyerekeket mentse. A kiégett busz utasaiért szombat reggel indult autóbusz Zsolnáról.