Két karambol is akadályozta az M7-es forgalmát

MTI
2012.09.01. 11:57

Pótkocsis teherautó, kamion és autó ütközött az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Polgárdinál szombatra virradó éjszaka. A pótkocsis teherautó kigyulladt, sofőrje súlyosan megsérült, az érintett útszakaszon teljes útzár volt – mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szabó-Bisztricz Anett szerint egy kamionba hátulról belerohant egy autó, az ütközést követően a külső sávban álló kocsikba pedig egy teherautó ütközött. Az ütközés következtében a tankönyveket szállító pótkocsis teherautó kigyulladt, a teher része és a pótkocsija teljesen kiégett. Vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Az oltás, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták. A teljes útzár lesz az autópálya Balaton felé vezető pályáján a Kőszárhegy és Szabadbattyán közötti szakaszon délelőttig tartott. A forgalom több kilométer hosszan torlódott. A járműveket Szabadbattyánnál leterelték az autópályáról, és oda Polgárdinál térhettek vissza.

Később a délelőtt folyamán egy román család szenvedett balesetet az M7-es Nagykanizsa felé vezető oldalán Balatonboglár térségében, a 130-as kilométerszelvénynél – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Pálné Gergely Mónika szerint a kocsi eddig ismeretlen okból a jobb oldali árokba hajtott, onnan egy nyolc méter magas rézsűnek csapódott, majd többször megpördült, végül a feje tetején állt meg.

Az olasz rendszámú autóban egy négytagú román család utazott, közülük két gyermeket és egy felnőttet könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Mindannyian használták a biztonsági övet, feltehetően ennek köszönhető, hogy egyikük sem sérült meg súlyosan – jegyezte meg a sajtóügyeletes. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az említett útszakaszon csak a belső sávban lehetett közlekedni, de ott is csak sebességkorlátozással.