Nemrég bemutattunk a magyar szellem diadalát a légkör felett: lelkes dunántúli fiatalok a Pannon Közeli Világűr Projekt keretében felengedtek egy ballonra erősített szerkezetet 30 kilométer magasba. Innen pedig lenyűgöző fotókat készítettek a legnagyobb tavunkról. Olvasónkat is megihlette a csoda, és beküldött nekünk egy repülőről készített képet, amin a Balaton nyugati medencéje látható tiszta időben.

A kép jobb oldalán kiválóan látszik egész Keszthely, de attól nyugat felé az északi part további települései is (Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök). A kép alján a nagy sötét folt a Keszthelyi-hegység erdősége, attól balra a világosabb pedig Balatonederics és a Lesence-patak medencéje. A déli part már homályosabb, de azért lehet egy sort gyönyörködni a Nagy-Berekben és a somogyi mezőségen.

Mivel mindenki, aki nyugat felé/felől repül Ferihegyről/Ferihegyre, szép időben ugyanígy látja a tavat, kérjük ha van hasonlóan szép légifotója a tóról, ne habozzon elküldeni erre az e-mail-címre!