A Balaton és környéke, vagyis a magyar tenger nagyon sok szempontból valóban olyan, mint egy tengerpart, van például egy csomó impozáns villa végig a partján, ahol az ország leggazdagabbjai nyaralgathatnak saját házaikban. Ugyanez a helyzet a dél-franciaországi Francia Riviérával is. Az épületek között vannak nagyon hasonlóak, ami mindenképen különbség, hogy Franciaországban sokkal sűrűbben vannak egymás mellett a néha szállodaméretű házak, nagyjából úgy, mint Buda legdrágább részein, míg a Balaton partján egészen szellősen sorakoznak néhol a nagy házak.

Ezen felül feltűnő még, hogy míg Franciaországban mennyire rendezett ez a környék, nagyjából egységes arculattal, addig a Balaton partján a magyar építészet minden vadhajtása megtalálható a lila palotáktól a nádfedeles, népieskedő hodályokig.

De meg tudja különböztetni a két nyaralóparadicsom menő villáit? Tesztelje magát kvízünkkel! A képeket a Google Maps utcakép szolgáltatásából mentettük le, így egyrészt megspóroltunk egy francia utat, másrészt hasonló jellegűek a két országban készült képek.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »