Igen, még ma is marad a kánikula a Balaton körül is, a napsütést sajnos csak nagyon kevés felhő zavarhatja meg. Az Időkép szerint délutánra 33°C köré melegszik a levegő, amit valószínűleg sokkal többnek fogunk érezni. A déli órákban nagyon erős lehet az UV-sugárzás, ezért ha teheti, inkább ne menjen napra! A tó vize Siófoknál 26°C-os, ami tökéletes a fürdőzéshez, de inkább maradjon a négy fal között és igyon rengeteg vizet!

Szombaton végre egy hidegfront előterébe kerülünk, így a délelőtti óráktól már többfelé kialakulhat zápor, zivatar, a keleti országrészben heves zivatarokra is számítani kell, de ettől függetlenül marad a kánikula, 29-36°C között alakul a hőmérséklet. Persze a zivatarok miatt valamennyire lehűl majd a levegő.

Vasárnap is csak pár fokkal lesznek alacsonyabbak a maximum-hőmérsékletek, de hétfőtől egy hidegfrontnak köszönhetően már mérséklődik a forróság, a front mentén pedig továbbra is számítani kell hevesebb záporokra, zivatarokra, melyeket néhol jégeső és szélerősödés kísérhet.