Egy kamion szombat reggel hét óra előtt szalagkorlátnak ütközött, és felborult az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Balatonkeresztúrnál, a 170-es kilométerszelvényben. A sofőr beszorult a vezetőfülkébe, az utat teljes szélességében lezárták – mondta el  Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság szóvivője.

A balesethez a marcali és a keszthelyi tűzoltókat riasztották, Nagykanizsáról pedig darut hívtak, hogy felállítsák a felborult kamiont, amely a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött.

A jobb pályatestet a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a forgalmat a 170-es kilométer előtt leterelték.

Update: megindult a forgalom. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense lmondta: a pálya Nagykanizsa felé vezető oldalát nem sokkal fél egy előtt nyitották meg a közlekedés előtt. A forgalomkorlátozás a főváros felé vezető pályát is érintette, mert a kamion rádőlt a belső sávra, ezért azt is lezárták.

A balesetben két román állampolgárságú férfi sérült meg. Az MTI úgy tudja, hogy a kamion sofőrjét mentőhelikopter vitte a kaposvári kórházba. Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a vezetőfülkébe szorult sofőrt a tűzoltók szabadították ki. A műszaki mentéshez a marcali és a keszthelyi tűzoltókat riasztották, Nagykanizsáról pedig darut hívtak, hogy felállítsák a felborult kamiont.