Sokan szeretnek nyáron a napon dögleni, de azok is sokan vannak, akik már a napozás gondolatától is rosszul vannak, leginkább azért, mert halálosan unalmasnak tartják. Persze épeszű ember tényleg nehezen viseli el a harminc fok feletti hőmérsékleten, tűző nap alatti fekvést anélkül, hogy bármi izgalmas is történne vele a napszúráson kívül. Az alábbiakban 7+1 tippet olvashat, amivel viszonylag hasznosan töltheti el azt az időszakot, amit napozásra szán.

Manikűr/pedikűr

Üljön ki a napra egy lavór vízzel, áztassa be a lábát, vágja le a körmét, reszelje le a bőrkeményedéseket, a végén pedig még a körmét is kilakkozhatja, ha már végképp nem tud magával mit kezdeni.

Olvasás

Szinte a legelső, ami eszébe jut az embernek napozás közben, hogy elővegyen egy könyvet/magazint/pletykalapot, és kiolvassa azt elejétől a végéig. Nem rossz ötlet, de ha erősen süt a nap, akkor ez borzasztó fárasztó tud lenni. Persze az se baj, ha elalszik közben, mert legalább addig sem unatkozik, viszont valószínűleg csúnyán le fog égni.

Táncoljon

Döntse el, hogy mi a rosszabb: ha unatkozik napozás közben, vagy ha mindenki hülyének nézi önt. Ha inkább az előbbi, akkor fogja meg az mp3 lejátszóját, dugja be a füllhallgatót a fülébe és táncoljon egyszál bikiniben – így szórakozik egy sort és közben le is barnul.

Sportoljon

A leglogikusabb, ha valami vízparti, vagy vízisportot űz – például röplabdázhat is a vízben –, ugyanis olyankor a legkönnyebb lebarnulni, főleg ha kevés ruhát húz magára. Persze elmehet biciklizni is, ha nem zavarja, hogy csak azon az oldalon lesz barna, amerről süt a nap, és ott is csak a ruha alól kilógó részeken.

Ismerkedjen

Ha nem tudja egyik barátját sem magával csábítani napozni, és nem a saját kertjében akarja süttetni a hasát, menjen olyan helyre, ahol garantált, hogy sorstársakra talál. Ilyenek például a strandok, vagy a nagyobb közparkok, ahol a nyári melegben rengetegen napoznak. Vesse be a legszimpatikusabb mosolyát és csatlakozzon más szimpatikus emberekhez, így ön sem és ők sem fognak unatkozni. Persze ne csodálkozzon, ha ezt a legtöbb ember rossz néven veszi majd – de legalább ön megpróbálta.

Kézimunkázzon

Bár már a legtöbb nagymama is leszokott a zoknik stoppolásáról, de ha úgy érzi, hogy nincs unalmasabb dolog a napozásnál, viszont van egy csomó lukas zoknija vagy fehérneműje, és nem akar újakat venni, stoppoljon! Csak ki kell ülni a napra a szakadt ruháival, tűvel meg cérnával, és kész is az egész napos program.

Építkezzen

Ha tényleg rettenetesen barna bőrt akar, segítsen be egy építkezésen, vagy fesse le a kerítést! Ha ezt nagyon sokáig csinálja, akkor egyszerre fog izmosodni és barnulni is, a kettő együtt pedig köztudott, hogy borzasztóan vonzó látvány. Persze ha nincs a közelben építkezés és az ön háza sem igényel felújítást, még mindig elkezdhet fürdőruhában füvet nyírni.

Inkább maradjon otthon

Mármint a lakásban. Ha dögmeleg van, akkor úgyis kínszenvedés a napozás még annak is, aki alapvetően szereti így kínozni magát. A lakásban általában jobb az idő, sokkal több dolgot tud csinálni, és jó eséllyel még bőrrákja sem lesz. Persze ha inkább mégis napozással töltené el az idejét, figyeljen arra, hogy alaposan kenje be magát fényvédővel.