Vasárnap több órára kisüt a Nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak kis eséllyel alakul csak ki zápor, esetleg gyenge zivatar. Időnként megélénkülhet az északnyugati szél. Az Időkép szerint a déli órákban nagyon erős lehet az UV-sugárzás, ezért ha napozni indul, alaposan kenje be magát! Jó hír, hogy végre nem fogunk megfulladni a melegtől, délután ugyanis "csak" 28-29°C körül alakul a hőmérséklet. Egyébként a Balaton vize is 28°C-os.

Hétfőn a Dunántúlon már jelentősen visszaesik a hőmérséklet, megerősödik, sőt viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunától keletre viszont még kitart a nyári meleg. Többfelé számítani kell esőre, záporokra.

Kedden már országszerte lényegesen hűvösebb, kellemetlen, szeles időben lesz részünk, több helyen várható eső, zápor, csak rövid időszakokra süthet ki a Nap, aminek sokan örülnek majd az egy hetes kánikula után.

Jövő hét közepén is marad az átlagosnál hűvösebb, időnként szeles idő. Pár órás napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég és továbbra is számítani kell esőre, záporokra, csütörtökön pedig újra megjelenhetnek a zivatarok.