A Balaton környékén ma több órára kisüt a Nap, időnként azonban erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Zápor csak kis eséllyel alakulhat ki. Élénk, gyakran erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet, az Időkép szerint jó szörfözőidő várható. Délután 23-24°C körül alakul a hőmérséklet. A tó vize Siófoknál 21°C-os.

A hét elejétől, vagyis júliustól ismét nyár lesz, a hét közepére a csúcshőmérséklet több helyen eléri a 30 fokot, a hajnali órák azonban felüdülést hoznak, úgyhogy szerencsére kapunk majd levegőt is.

A hétfői hidegfrontot megelőző forróságtól azonban nem kell tartanunk, ugyanis a hét közepétől észak-északnyugat felől időnként gyenge hidegfrontok súrolhatják térségünket, melyek következtében a 35 fokos forróság egyelőre nem tér vissza.

A hét közepéig szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, amit csak-itt ott zavarhatnak gomolyfelhők, majd csütörtöktől a térségünket megközelítő gyenge hidegfront hatására kissé labilisabbá válik fölöttünk a légkör, így bár továbbra is több órára kisüt a Nap, erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Marad azonban a nyári idő, délutánonként 30 fok körüli hőmérséklettel.