Több lesz a sportos rendőr a Balaton körül, legalábbis reméljük. Az MTI híre szerint, a Készenléti Rendőrség állományából lovas, kerékpáros és gyalogos rendőrök erősítik az idegenforgalmi főszezonban a Balaton, a Tisza- és a Velencei-tó közbiztonságát .

A Balaton partján plusz 103 rendőrre lehet számítani, ami nem tűnik túl soknak a települések számával leosztva, de ne legyünk telhetetlenek.

Az országos rendőr-főkapitány utasítására csaknem 140 rendőrt vezényelnek át Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Veszprém és Zala megye területére. A Balaton partján összesen 103 rendőr erősíti majd a közbiztonságot.


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Fonyódra és Siófokra 55, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Balatonalmádiba, Balatonfüredre és Tapolcára 36, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Keszthelyre, Hévízre, Gyenesdiásra, Vonyarcvashegyre és Balatongyörökre pedig 12 rendőr kerül át a Készenléti Rendőrségtől.

A nehezen megközelíthető területeken a kerékpáros és lovas járőrök hatékonyabbá teszik a rendőrség közterületi jelenlétét – közölte a rendőrség.