Badacsony nagy embereinek elege lehetett abból, hogy mindenki csak bort vedelni jár a környékükre, ezért új frontot nyitottak, és felbéreltek jó nevű séfeket egy új, szigorúan helyi alapanyagokat tartalmazó étel kitalálásához – írja a HVG. A végeredmény halderelye névre hallgat. "Büszkék vagyunk rá, hogy a séfeknek egy olyan ízig-vérig badacsonyi ételt sikerült megalkotniuk, amelyet jó eséllyel megkedvelhetnek az éttermek és a háziasszonyok is. Így a badacsonyi borok mellett a Badacsonyi halderelye lehet a régió nagykövete a gasztronómiában" – mondta Váli Péter, a Badacsonyi KÖR borásza. A halderelyét a tiszta ízek jellemzik, és arra számítanak, hogy akár Badacsonyon kívül is feltűnik az éttermekben, és akár újra is értelmezheti a magyar konyha fogalmát. Ha kíváncsi rá, hogy is néz ki egy tál halderelye, az nézze meg itt.
Blogok