Bizonyára ön is rendszeresen találkozik az ismerősei nyaralási képeivel, amik egy idő után rettenetesen bosszantóak tudnak lenni. Régen, amíg az ember nem munkaidőben facebookozott, hanem kénytelen volt a nyaralásból visszatérő ismerősökkel találkozni az élménybeszámolók miatt, ez talán nem okozott problémát, akkor leginkább az jelenthette a gondot, hogy nyaralási képeket nézegetni a nyaralón kívül tulajdonképpen mindenki másnak unalmas az esetek döntő többségében.

Amióta viszont a nyaralásra várva ismerőseink boldog nyaralós képeit vagyunk kénytelenek nézni, a dolog nemcsak unalmas, de elviselhetetlen is lett, pláne azért, mert ahogy az étel- úgy a nyaralásfotózásnál is a legtöbb esetben az ember egy ki nem mondott versenyben vesz részt, ahol a cél minél menőbbnek bemutatni a pár napot az akciós szálláson.

Ha ön mostanában indul nyaralni, akkor fogadja meg tanácsainkat, és a lent látható képtípusok közül lehetőleg minél többet állítson elő, amiket aztán majd megoszthat az ismerőseivel, hogy pukkadjanak meg, hogy nekik nem lehet ilyen jó a dolguk. Mindegy, hogy romlott az étel és poloskák vannak a szálláson, a lényeg, hogy kifele jól mutasson a dolog!

Utalgatás

Ha igazán kíméletlenek akarunk lenni, akkor először nem konkrétan a habokban pancsolós képekkel tömjük tele ismerőseink üzenőfalát, hanem finom utalásokkal. Például ilyenekkel, mint ez a fenti kép. Esetleg lefotózhatunk egy pohár italt, egy naptejet, napszemüvegeket, ilyesmiket. A lényeg a figyelemfelkeltés.

Csodaszép a táj

Mindegy, hogy hova megy nyaralni, a világ szinte bármely pontján lehet találni legalább néhány négyzetmétert, ami hangulatosnak, idillinek néz ki. Jó esetben egy tengerparton, vagy a Balaton mellett, a betondzsungelnek háttal egész könnyű ilyen helyeket találni. Rossz esetben keresgélni kell, de azt tényleg muszáj. Ismerőseinknek ugyanis meg kell mutatni, hogy mekkora földi Paradicsomba mentünk el nyaralni idén is.

Laza álompár

Ha nem egyedül megyünk nyaralni, de ha egyedül megyünk, akkor is rettenetesen fontos, hogy legyen olyan képünk, amin hihetetlenül lazának tűnünk. Ha a párunkkal nyaralunk, akkor együtt kell lazának tűnnünk. Ne azt fotózzuk le, amikor megy a veszekedés, hogy milyen ruhában és mennyi sminkben érkezzünk hömpölyögni a rettenetesen lehangoló sétányra, hanem azt, amikor kötelező műmosollyal kikérjük az első koktélt!

Szexizés

Nőknek víz mellett gyakorlatilag kötelező valami egyszerre nagyon előnyösnek és szexinek tűnő képet csináltatniuk magukról. Férfiak is próbálkozhatnak ilyenekkel, de piperkőcnek fogják őket gondolni. Ha férfiként mindenképpen szexizős képet akarunk, akkor ábrázoltassuk magunkat valami menő tevékenység, mint péládul jet skizés közben, esetleg mutassuk meg, milyen nyugodtak vagyunk, ha nyaralunk, úgy, hogy lefotóztatjuk, hogyan napozunk egy nyugágyban fekve.

Lazulás ezerrel

Azt is meg kell mutatni, hogy az ember mennyire képzett semmittevő nyaralás közben, hiszen ez az időszak mégiscsak a kikapcsolódásról szól. És vannak ugyan az aktív pihenés hívői, kikapcsolódni leginkább úgy lehet, hogy az ember nem használ el energiát, vagyis a lehető legkevesebbet mozog. A munkában güriző ismerőseinket talán az ilyen, a léha életet bemutató képekkel tudjuk a leginkább felbosszantani, úgyhogy minél több ilyet állítunk elő, annál jobb.

Kajafotók

Ha már év közben is a minél menőbb elfogyasztott fogások képeivel próbálunk felvágni ismerőseink előtt, akkor ezzel a jó szokásunkkal nyaralás alatt se hagyjunk fel! Arra ügyeljünk, hogy csak annyira érdekes dolgokról készítsünk fotókat, amik még nem hétköznapiak, de nem is kifejezetten gusztustalanok abban a kultúrkörben, amiben élünk. Ha például sült pókot fotózunk, nem azt fogják gondolni, hogy milyen lazák vagyunk, hanem hogy milyen furcsák, az pedig nem mindig pozitív.

Kreatív unatkozás

Az egyik legjobb módja annak, hogy azt bizonyítsuk, hogy már annyi idő töltöttünk az idilli környezetben, hogy azt már kicsit magunk is unjuk, ha elkezdünk kreatívkodni. Vicces fotókat készítünk, megpróbáljuk még jobban feldobni a környezetet, amiben vagyunk, és hasonlók. Az ilyen, gondosan megkomponált képekkel egy idő után egészen biztosan csak irigységet tudunk kiváltani, és hát végső soron ez is volt a célja az egész nyaralásnak.