Most, hogy elvonult a hidegfront, és az eső-szél kombó felfrissítette a Kárpát-medence levegőjét, megéri leruccanni a Balatonra a hétvégén. A szombatra tervezett Balaton-átúszás ugyan elmarad (elvileg július 20-án tartják meg), de jelenleg is dübörög a Balaton Sound.

Ha ön jó volt ének-zenéből

Szerdán startolt el a zamárdi Balaton Sound, Európa egyik legcsecsébb elektronikus zenei fesztiválja, és majd valamikor hétfő hajnalban ér véget a szeletelés. A péntek esti Armin van Buuren után szombaton is nagy nevek lépnek fel: Steve Aoki és a Prodigy durvulnak a nagyszínpadon, a többin pedig Alesso, Axwell, Bruno from Ibiza, Hernán Cattaneo, Fairmont és Jamie Jones lépnek fel, és akkor csak a külföldieket soroltuk. Vasárnap este Above & Beyond, Fedde le Grand, Calvin Harris, Minicoolboyz, Slam, Green Velvet, The Advent, Gary Beck, Dj Koze, Magda, tINI, Loco Dice, Iggy Azalea, Four Tet hasogat majd többek között. A teljes programot itt találja, és ha jegyet tud szerezni, akkor ön igazi nagypályás.

Ha már parti, akkor a vonyarcvashegyieknek is kijut a jóból, a Coca-Cola Strandparty a Lido Strandon állomásozik majd a hétvégén. Zenél a Warped Destruction és a Glamorous Company (szombat este). Emellett vízifoci, koktélbár és Testébresztő-programok is lesznek.

Siófok végre nem a részeges veretésről lesz híres egy hétvége erejéig, ugyanis a Fő téren és a Kálmán Imre Kultúrközpontban rendezik a New Orleans Jazz Fesztivált péntek és vasárnap között. A szintén tizedik jubileumát ünneplő fesztiválon a teljesség igény enélkül fellép a Papa Fleigh Company, a Bohám Ragtime Jazz Band, a Molnár Dixieland Band, a Swing Manouche és a Hot Jazz Band. Aki érzi a lábában a dixielandet, itt tájékozódhat bővebben.

Íme egy program komoly embereknek: Vonyarcvashegyen a Szent Mihály-dombi Zenei Esték második felvonását tartják, a Babos-Piller duó lép fel egy klarinét-zongora elaődással. Helyszín a Szent Mihály-kápolna, időpont vasárnap este 20 óra.

Ha ön jó volt történelemből

Tizedszerre tartanak nagy történelmi partit a tanúhegyek lábánál fekvő Gyulakeszin. A Gyulaffy Napok Csobánc Váráért nevű rendezvény péntektől vasárnapig tart, középkori vásárral, vitézek felvonulásával és erőpróbájával, játszóházzal. De idézzük inkább az IrányMagyarország.hu-t: "Estének közeledtével hírös zenészek, komédiások előadásai. Szombaton középkori főzőverseny. Vasárnap egész nap régi magyar játékok kipróbálása és apródképző. A három nap alatt lesznek vártörténeti előadások, borkóstoló, állatsimogatás, gidakergetés, íjászkodás, szamaragolás, vitézi próba ifjaknak, játszóház, kézműves foglalkozás, gyermekeknek palánkvárfoglaló."

Ha ön jó volt borászati ismeretekből

Gyenesdiáson folytatódik a Süss Fel Nap! nevű fesztivál és a kapcsolódó bornapok, méghozzá a Diási Játékstrand feletti Kárpáti korzón. Szombaton soproni fuvolások és gitárosok, Mutyi bohóc és a Fantasy együttes is fellép, de elmesélik a Rezi muff történetét, lesz hastánc és színielőadás is. Vasárnap bábszíház, operett és musical is lesz, de fellép a zalaapáti Harmonika zenekar és hajnali egyig a Silver Band pörgeti a lábakat. Bővebb infók itt.

Szombaton kezdődnek a Zánkai Bornapok, a rendezvény bő egy hétig tart. Szombaton látvány gasztro show lesz, latin táncokat mutatnak be, "Tihanyi Tóth Csaba a Barátok Közt sztárja és társulata" (azaz Novák Laciék) lépnek fel, Kardos Józsi pedig bált vezényel. Vasárnap pedig Steve Taylor-Szabó pánsípművész és a Fortissimo Zenekar Budapest zenél amellett, hogy lesz kirakodóvásár és borkóstolás is.