Ugyan a Balaton Sound is most zajlott, de a fesztiváltól függetlenül is számos verekedéshez kellett kiszállniuk a rendőröknek – írja a KaposPont. Pontokba szedtük a főbb bunyókat:

  • A siófoki Petőfi sétányon, egy szórakozóhely előtt összeszólalkozott két társaság, persze verekedés lett a vége. A rendőrök öt embert állítottak elő, P. Ábel ellen súlyos testi sértés miatt eljárás is indult, a többieket tanúként hallgatták ki.
  • Egy zalai férfi egy andocsival veszett össze a város közelében, de ő kegyetlenebb módon számolt le haragosával: megszurkálta. A 47 éves E. József is súlyos testi sértés miatt fog felelni, áldozata könnyebb sérülésekkel megúszta.
  • Két budapesti férfi vasárnapra virradóra jelent meg egy már bezárt bár előtt, és onnan alig tudták kitessékelni őket. Reggel 9-kor visszatértek, egy kővel bedobták a bár személyzeti ajtaját, és az ott tartózkodókat fenyegetni kezdték. A 32 éves H. László és a 24 éves B. Ferenc Norbert ellen garázdaság miatt indult eljárás.
  • Egy lányt pofozott fel a Petőfi sétányon egy komlói férfi, miután beszélgetésbe elegyedett vele és egy másik lánnyal a Petőfi sétányon. A társaságban azonban volt három másik férfi is, akik a lány védelmére keltek, és elkezdték verni a 21 éves pofozót. Őt, azaz M. Ármint és azőt megverő V. Richárdot, V. Alexet és H. Márkot is csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják. Az eset vége egyébként két könnyű sérült lett.
  • Végül egy zamárdi súlyos testi sértés: egy 23 éves budapesti férfi telefonon hívta ki a rendőröket egy apartmanhoz, mondván őt megverték. A rendőrök kiszálltak, és el is fogták a 24 éves G. Csongor Róbertet.