A Balaton Soundon bulizó, majd Siófokon váratlanul elhunyt 21 éves belga férfi, Robin Verweij gyanús haláláról írnak a belga lapok. A Gazet van Antwerpen a Belga hírügynökséget idézve azt írja, a Lanaken-Maasmechelen-i rendőrség (idevalósi a férfi, ld. a lenti térképen) is vizsgálja az ügyet az Interpol segítségével. A lap tényként írja le, hogy a fiatal férfi a barátaival a Balaton Soundon vett részt, ezt a Facebook-oldalán látható fotók is megerősítik.

A fesztivál szervezősége korábban közölte az Indexszel, hogy senki sem hunyt el a fesztivál területén, és senkit sem szállítottak onnan szívmegállással kórházba (az eredeti hírek szerint ez okozta a halált). A rendőrség is azt közölte, a fiú Siófokon vesztette életét, az esetet közigazgatási eljárásban vizsgálják. A belga külügy úgy tudja, a magyar rendőrség "gyanús halálesetként" kezeli az ügyet. A holttestet boncolni fogják, addig nem is kerülhet haza Belgiumba. A hírügynökség úgy tudja, a fiú barátait kihallgatta a magyar rendőrség.


Nagyobb térképre váltás

A Nieuwsblad című flamand lap azt is írja, drognyomokat is találtak a belga csapat által kibérelt siófoki házban, de ezt nem követték őrizetbe vételek. Arról is írnak, hogy Verweij az utcán esett össze, és barátai ahelyett, hogy értesítették volna egyből a mentőket, bevitték őt a házba.

A Velvet megkereste az ügyben a budapesti belga nagykövetséget, ahol nem kívántak többet mondani, mint amit a somogyi kapitányság közölt. A Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán sem nyilatkoztak bővebben Verweij halálának körülményeiről.