Húsz ország versenyzői csapnak össze a világ egyik legextrémebb sportfesztiválján augusztus 2. és 11. között a Siófok-Kiliti repülőtéren, a VII. Wingsuit Boogie Szárnyasruha Nemzetközi Fesztiválon és Magyar Bajnokságon.

Mintegy száz nevezőre számítanak a világ legnagyobb ejtőernyős wingsuit versenyén, amelynek lényege, hogy ki tud 4000 méter magasból kiugorva, 200 km/órás sebességgel a legtávolabbra repülni vízszintesen, egy bizonyos magasságvesztés alatt. A Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE által, saját szabályrendszerrel szervezett verseny 1350 eurós összdíjazású – mondta Szörényi Csaba főszervező szerdán.

A megmérettetés idén egy új, a világon egyedülálló versenyszámmal, a Wingsuit Rodeóval bővül, aminek lényege, hogy csupán az ugrópáros egyik tagja viseli a speciális szárnyas ruhát, míg a másik a hátán lovagolva hasít a levegőben. A bajnokság egyik leglátványosabb repülési száma a Naked Tracking, vagyis a meztelen csúsztató szám lesz, ahol a férfiak csupán egy térd fölé érő rövidnadrágot, a lányok pedig maximum még melltartót viselhetnek.

A "madáremberek" egy MI-8-as helikopterből ugranak a mélybe, ahol hihetetlen gyorsasággal "csúsznak" a levegőben a megmérettetés során. A magyar wingsuit bajnokságot hét évvel ezelőtt a kaposújlaki reptéren rendezték meg először, onnan költözött öt éve a megújult Siófok-Kiliti repülőtérre.