horoszkóp

Borús lesz a nyár utolsó hete

2013.08.25. 15:25

Borús, esős idő várható a meteorológiai nyár utolsó hetében. A hétvégén van esély több napsütésre, szeptember első napján 22-27 Celsius-fok között alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből. A Balaton környékén erős széllökések is előfordulhatnak. Az előrejelzés szerint pénteken, illetve szombaton 11 fok körül is alakulhat a minimumhőmérséklet.

Hétfőn délen felszakadozik a felhőzet, főként délután alakul ki szórványosan zápor, zivatar. Északon ugyanakkor késő délutánig erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen esővel, záporral, majd ott is csökken a felhőzet. A szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 17 fok között, a legmagasabb 20 és 27 fok között alakul, északon lesz hűvösebb.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, záport, zivatarok várhatók, de helyenként – főleg keleten – hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. Nyugaton nagyobb mennyiségű csapadék is eshet. A minimumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 21 és 27 fok között alakulnak. Akárcsak kedden, úgy szerdán is többfelé várható eső, zápor. Időnként a szél is megélénkülhet. A leghidegebb órákban általában 13 és 18 fok valószínű, de északkeleten a kevésbé felhős helyeken már 10 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19-25 fok között, keleten 25 fok felett valószínű.

Csütörtökön eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd inkább csak keleten várható eső, zápor. Az északias szél a Tiszántúlon és a Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A délutáni órákban várhatóan 20-25 fokig melegszik a levegő. Pénteken változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, ugyanakkor helyenként zápor, zivatar is várható. A minimumhőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között, északkeleten és délnyugaton néhol 10 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szombaton már csak néhol fordulhat elő kisebb zápor, többórás napsütésre számíthatunk. A leghidegebb órákban 9 és 14 fok között lesz a hőmérséklet. A nap folyamán 21-26 fokig melegszik a levegő, talán strandolással is érdemes megpróbálkozni. Vasárnap, szeptember elsején is többórás napsütés várható, de elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A déli szél időnként megerősödhet. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű, a délutáni csúcsértékek várhatóan 22 és 27 fok között alakulnak.