Rekordmennyiségű nevezővel indul a futószezon a Balaton parton

2014.06.04. 12:06

Idén nyáron hetedik alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Kilométerék utcai futóverseny – írja a Keszthelyikilometerek.hu.

„Nem egész két hónappal a verseny előtt közel 700 főnél tart az előnevezés, így várhatóan a tavalyi 1250 fős indulói létszámot meg fogjuk dönteni. Mivel a pünkösdi hétvégén a Fő tér ismét benépesül, ezért a templom melletti Várkert területén látványos pihenőzónát alakítunk ki a beérkező futóknak. Újdonságot jelent a Keszthely és Gyenesdiás közötti új kialakítású pálya. A vasárnapi fő versenyt megelőzően, szombaton a gyermekeknek 18 futamot indítunk, ezekre összességében mintegy 800 fiatalt várunk. Emellett a teljes hétvégén animációs szórakoztató programokat szervezünk Varázshangok Gyermeksarok néven” – mondta el Bedő Beáta főszervező.

Az előnevezés május végén lezárult, de természetesen lehetőség van helyszíni nevezésre is Keszthely főterén a Versenyirodában.

A pünkösdi hétvége Keszthelyen az egészség nevében zajlik, hiszen aki a nemrég felújított Főtérre látogat, ingyenes szűrővizsgálatokon és szakorvosi konzultációkon is részt vehet.

A futóverseny miatt Keszthely és Gyenesdiás környékén a hétvégén forgalomkorlátozásokra lehet számítani.