„Összeomlott egy híd Balatonfüreden, a Koloska-völgy egyik kiránduló útvonalán – értesült a Velvet. A népszerű híd melletti pihenőparkot családok és iskolás gyerekcsoportok is látogatják, ám hogy mi történhetett az egy évvel ezelőtt még tökéletes állapotban lévő fahíddal, az rejtély. Ami biztos, hogy a hétvégén a híd már a lent látható állapotban volt. Több illetékes hivatallal is beszéltünk, a kép alatt megtudhatja, mire jutottunk.

Őket kerestük meg a híd összeomlásával kapcsolatban, és egyik szervezet sem adott semmi értékelhető magyarázatot: Balatonfüredi Önkormányzat Építéshatósági Osztály, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Balatonfüredi Turisztikai Egyesület. Mivel a képen is látható rendőrségi szalag is van a helyszínen, megkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahol annyit közöltek, rongálás gyanújával nyomoznak ismeretlen tettes ellen. Szerintük az eset május 10. környékén történt, de nem tudni, pontosan mi történt. „A pontos motívum illetve módszer feltárása része ennek az eljárásnak" – írták a Velvetnek kedden.

A Google Street View segítségével utánanéztünk annak is, hogy nézett ki a híd az összeomlás előtt. A 2013. júliusi felvételeken még ép volt a híd, amint a fák mögött látható.