Eszetlen jó Facebook posztot szúrt ki a Karnyújtásnyi Balaton: Zánka közösségi oldala tájékoztatja a lakosokat és a turistákat, hogy a nyári időszakra való tekintettel megváltozik a helyi (balatoni borokat nemigen árusító) Coop nyitvatartási ideje. Tekintse meg ön is, miben áll a forradalmi változás:

A kommentelők természetesen azonnal lecsapták a magas labdát, kiröhögik a vélhetően (remélhetőleg) elírás miatt röhejessé vált posztot, és hőzöngenek amiatt is, hogy miért épp a forgalmasabb nyári szezonban rövidítik meg a nyitvatartási időt.

FRISSÍTÉS: A Zánka Facebook oldal adminja megírta nekünk, hogy ez valójában egy ironikus poszt volt, és még egy képet is küldött a pompás tábláról. 

"Ez a poszt egy ironikus fricska a közel 1000 lelkes (plusz ilyenkor a nyaralók) község legnagyobb, ám legszínvonaltalanabb Coop áruházáról. Az szokásos (és érthető), hogy a bolt szeptemberben "téli" nyitva tartásra váltott (ami korábban 16.00-16.30-at jelentett), majd a szezonnal ez (korábban akár több lépcsőben is) meghosszabbodott 18-19 óráig és vasárnap is kinyitottak.

Már tavaly is csak július közepére sikerült felocsúdni a meglepetésből, hogy beköszöntött a nyár, és indokolt volna a hosszabb nyitva tartás, de akkor még a téli rend is 16 óráig tartott. Idén télen ez már 15 órára módosult, sőt, most hétfőtől 14.55-re. Nyilvánvaló, hogy ez az öt perc nem oszt, nem szoroz, inkább csak az irónia okán posztoltam ki."