Az elmúlt hetekben mi is csak úgy ontottuk magukból a balatonfüredi úszóverseny megfertőződött versenyzőinek fejleményeit, de Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere tegnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Balaton vízminőségéről szóló negatív hírek nagyon súlyos károkat okoznak a turisztikai régiónak.

A balatoni települések kétségbeesetten kérik a Magyar Turizmus Zrt.-től és a térség országgyűlési képviselőitől, tegyenek valamit a Balaton vízminőségéről szóló alaptalan hírek ellen, amelyek azt állítják, óvakodnunk kell a magyar tenger vizétől, ha nem akarunk megfertőződni, pedig az orvosi vizsgálatokkal alátámasztott igazságot a polgármester is megerősítette: a Balatonfüreden rendezett úszóverseny megosztott főnyereménye, a hányásos hasmenés teljesen helyi jellegű, a víznek a halpusztulásokhoz sincs köze, így más balatoni strandolókat – ahogy potenciálisan önt sem! – fenyegeti mutatóujjával semmilyen betegség.

Amikor még csak arról számoltunk be, hogy egy balatonföldvári mulatozás nagyon szar indokkal marad el, nem tudtuk, hogy médiából észrevétlenül médiummá változtunk, és szó szerint jósoltuk meg, hogy az emberi ürülékben megtalálható calici vírus okozta a fesztivál elhalasztásának ürügyéül szolgáló megbetegedéseket. Balatonfenyves polgármestere egyenesen elfogadhatatlannak találja, hogy a fesztivál szervezői ezt jogi következmények nélkül megúszhatják.

A mi javaslatunk az, hogy ne féljen a fertőzésektől, helyette inkább fürödjön meg jóízűen Magyarország és a menőség hűs tengerében!