Ne spóroljunk a felszereléssel

Első ránézésre nagyon zavaró televerni az utazókészletünket olyan hülyeségekkel, mint kötél vagy még egy pokróc, de később mindenki nagyon boldog lesz, amikor kiderül, hogy nem kell végig a fűben ülni, a kötél segítségével pedig akár a vizes ruháinkat is kiteregethetjük. Hasonlóan hasznos az evőeszköz is, amire ha odafigyelünk, nem kell felesleges pénzeket kiadni műanyag tányérokra. Hasonlóan fontos a nejlonzacskó is, mert senki nem szereti ölben vinni a szemetet, otthagyni meg ugye elég parasztság.

Válasszunk jól sátorhelyet

Bármilyen csendesnek tűnik egy parcella, mindenképp nézzük meg, hogy mennyit kell menni a vécéig, mert annál nincs rosszabb, mint reggel felesleges métereket rohanni miatta. Bejelentkezésnél amúgy is érdemes körültekintően kiválasztani az ideiglenes otthonunkat, ugyanis kemény pénzeket megspórolhatunk azon, ha nem csak úgy rábökünk egy nekünk szimpatikus területre.

Fogadjuk el a koszt

A legtisztább kempingbe is mehetünk, meg kell tanulni együtt élni azzal a tudattal, hogy mindig egy kicsit koszosak leszünk. Ez nem túl kényelmes érzés, de meg lehet szokni, mint ahogy azt is, hogy bármennyire is gyűlöljük a bogarakat, teljesen kizárt, hogy ne másszanak be a sátrunkba.

Ragaszkodjunk a partszakaszhoz

Ha már elmegyünk a Balatonra, fel se merüljön, hogy azzal spórolunk, hogy egy saját partszakasszal nem rendelkező kempingben szállunk meg. Egyszerűen minden értékét elveszti az egész, ha még ahhoz is gyalogolni kell a sátrunktól, hogy belemehessünk a vízbe, ráadásul a kempingek saját strandjai általában jobbak még a fizetősöknél is.

Legyünk részegek

Persze az élet legtöbb aspektusában fel lehet használni ezt a tanácsot, de a sátorban alvás okozta kényelmetlenségeket, az állandó koszt és az otthoni komfortérzet teljes hiányát pont jól ki tudja ütni, ha iszunk. Nem arra kell gondolni, hogy már délután csorgó nyállal kell hemperegni a stégen, de egy minimális szalonspicc sokkal nagyobb high life-fá tudja változtatni az egyébként semmi érdekességet nem mutató parton ücsörgést. Nyaralunk, úgyhogy megtehetjük.