Meggondolandó az olcsó panziós megoldás

Olcsónak tűnik a megoldás, hogy a balatoni hosszúhétvégéket, nyaralásokat panziókban, Marika néni házának egyik szobájában megoldja az ember. Végigbogarászva a déli part és az északi part kiadó apartmanjait, megállapítható, hogy ugyan olcsóbbak, mint a hotelek vagy a hostelek, azonban jóval igénytelenebbek, és ár/érték arányban nem is éri meg.

Olyan szobákba futottunk, hatezerérperéjperfő, amit senkinek nem ajánlunk jószívvel. A halott nagymama kanapéja, csipketerítő az asztalon, tévén és társai jellemzik a kiadó szobákat, házakat. Átlagáron körülbelül 20-25 ezer forintos árakon kínálják ezeket 1-4 főre, ami fejenként nem sokkal kevesebb mint egy hotelszoba a Balaton parton, reggelivel. Érdemes kerülni a legtöbb apartmanházat és nyaralóházat.

A hotel és hostel ár/érték arányban megéri

Egy kétágyas hotelszoba már 10 000 Ft per/éj áron is van, például a balatonföldvári Hotel Jogarban. A háromcsillagos szállodák választása az árat és minőséget nézve sokkal inkább megéri – természetesen azoknak, akik nem akarnak az otthonuknál sokkal igénytelenebb körülmények közt pihenni. Hosteleket is érdemes keresni, például a révfülöpi Hullám hostelnél minden este közös bográcsfőzés van, élőzenével. Háromezer-hatezer forint /fő/éj áron már elérhetők a hostelek, a szántódi Rév hostelt kifejezetten a diákoknak éri meg leginkább. A Lonelyplaneten érdemes szétnézni szállásügyben.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!