Elmúltak a régi szép idők, mikor a strandok hangszóróiból egész nap szólt a hangos zene és csak úgy táncra perdült az ember a tűző napon. A Veol információi szerint sokan panaszkodnak, hogy legszebb álmaikból veri fel őket a hangosbeszélő recsegős morajlása. A strandok már letettek arról, hogy esetleg zene mulattassa a nyaralókat, úgyhogy marad az időjárás-jelentés, viharjelzések bemondása, esetleg egy-egy kulturális programajánló. A zene különben is jogdíjköteles, úgyhogy legalább egy gonddal kevesebb.

Dér András, az almádi Budatava strand gondnoka elmondta az oldalnak, hogy még az információs-percek is megzavarják a pihenőket, akik fel is szólalnak a szolgáltatás ellen. Egy vendég úgy fogalmazott, hogy a legváratlanabb pillanatokban zendít rá a Kossuth rádió, ami feltehetően bosszantja a fürdőzőt. Az almádi strand nem tétlenkedett, szuper megoldást eszeltek ki, hogy mindenki boldog legyen. Egy csöndes, ámde annál informatívabb táblát helyeztek el a bejáratnál, ami egyszerre 23 balatoni település, aktuális viharjelzési adataival szolgál. A kedves vendég hangtalanul olvashatja le az időjárással kapcsolatos eseményeket.

A balatonakali strandon is hasonló a helyzet, ott sem a táncolni vágyó tömeg hallatja hangját. A nyaralók viszont elfogadják az időjárás-jelentéssel kapcsolatos infókat, és a programajánlókat. A hangosbeszélőn keresztül figyelmeztetik a vendégeket a lopások veszélyeiről is. Amennyiben nincs túl sok szöveg, nem rendeznek a nyaralók csetepatét. Balatonfüreden sincs másképp, csak ott még becsusszan pár fizetett hirdetés a kötelező körökön felül. 

Egyetlen legény a gáton, a fűzfői fagyis, Keil Norbert, aki bevállalja, hogy zene szóljon a standjánál. Még a jogdíjaktól sem retten vissza. Így, ha ön inkább kellemes zeneszó mellett nyalja el szívesen fagyiját, az utóbbit ajánljuk.