Arra gondoltunk, ha már itt vagyunk a Balatonnál, és lassan az összes fellelhető ételt leteszteltük, ezúttal egy másik szolgáltatás nyomába eredünk. És jött a nagy ötlet: mivel mostanában egyikünk sem járt fodrásznál, legyünk mi a kísérleti nyulak és derítsük ki, mivel jár, ha egy nyaraló a Balaton partján szeretné rendbe szedetni a séróját. Az első tippünk, hogy meg se próbáljon előzetes egyeztetés nélkül csak úgy bemenni valahova, ugyanis nem fogják fogadni. Mi 3-4 frekventáltabb helyen lévő fonyódi fodrászattal csúfos kudarcot vallottunk. A következő megfogadandó tanács, hogy legyen kitartó. Nekünk hosszas, az egész környéket felölelő telefonálgatás után sikerült Ilia Gabriellát egész könnyedén rábeszélni, hogy vállaljon el minket, kaptunk is jó időpontot csütörtök délelőttre.

Itt el is érkeztünk a harmadik tipphez: ha jót akar magának, a nyaralás elején elmegy fodrászhoz. Az, hogy ez a hajának jó-e, részletkérdés, az viszont tuti, hogy egy fodrásznál többet senki sem tud a nyaralóhelyről és az ottani viszonyokról. Helytörténeti információk, kombinálva az épp folyamatban lévő építkezések és beruházások háttérsztorijaival, és persze egy alapos programajánló pontos helyekkel, kritikai észrevételekkel, tanácsokkal. 

Bori haja

A hosszú szőke szénaboglyából, amit a negatív felhang ellenére álmatlan éjszakáimon vissza fogok még sírni, lett egy helyes sötétbarna frizurám. A hossza és színe is radikálisan megváltozott, de a külsőségeken kívül fontos említeni, hogy az eddigi sprőd, elhalt loboncom helyett egy puha és sokkal egészségesebbnek tűnő hajat kaptam, valamint rengeteg hasznos tanácsot, hogy őrizhetem meg ezt az állagot. És bár a kollégám mindent megtett, hogy elbizonytalanítson (bedobta, hogy nem is tudta, még mindig menő a '70-es évek) én elégedett vagyok, bár a fazon tényleg hajaz egy kicsit Joan Jett rosszabb napjaira.

Előtte:

Utána:

Zoli haja

Borihoz hasonlóan az én hajam is biztosan töredezett volt, bár igénytelen férfi lévén mindig megelégedtem az aktuális bubifrizurával. Most is a szokásos ok vezetett el a fordászhoz: rohadt hosszú volt a hajam, és majd' megfőttem benne, vágjuk hát le a következő hőhullám előtt. Fodrászunk nekem is öntötte a tanácsokat, csodának vettem, hogy valaki végre rákérdezett a forgóm helyzetére is, aztán pikpakk lekapta a szélét meg a tetejéből egy jó darabot. A képeken meg látható a végeredmény, mondjuk ki tehát: sokkal fessebb fiatalember lettem.

Előtte:

Utána: