Elkezdtük szerdán feltérképezni Fonyód összes strandját, és eközben eljutottunk az úgynevezett Városi Szabadstrandra. Az intézmény közvetlenül a parkerdős fonyódi hegy lábánál található (ezt a részt zárták le, majd nyitották meg a löszfal omlása miatt). Még érdekesebb, hogy van két büféje, az egyik volt a Kormorán büfé. Itt rendeltünk egy jó babgulyást, és valami jó sűrűt vártunk, izzóvörös színben, ehelyett valami furcsaságot kaptunk.

Egy jó zsíros zöldségleves lett belőle, öklömnyi karalábék úsztak a felszínen lebegő zsírcseppek közt, az üledékben pedig szétfőtt hús és puhára főtt babszemek váltogatták egymást. Az egyes elemek íze nem volt rossz, a pár hatalmas húsdarab jól átfőtt, kevés volt a mócsing, jó volt a bab, a karalábé íze sem tolakodott (utálom a karalábét), szóval jó volt. Nagyon furcsa volt ellenben a sárgás szín, mivel pirospaprikát nem látott a leves. Ami meg végképp bizarr volt, hogy a kenyereskosár mellé egy kvázi paprikafát kaptunk cserepestől, amiről mi szüretelhettük le a csípős zöldséget. Pedig a fátlanságnak is van határa.

Ettünk még amúgy egy átlagos hotdogot, amiben két csík csoffadt trappista és jó minőségű pirított hagyma is villogott, valamint két darab akkora nutellás palacsintát, hogy a vége lelógott az asztalról. A gulyásért amúgy 1200 forintot, a hotdogért 450-et, a palacsinta darabjáért 200-at hagytunk az asztalon.