Már hosszú ideje szemeztünk a Siófok egyik legforgalmasabb részén, a Petőfi sétánytól csak pár perc gyalogútra fekvő House of Horrorral, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy megnézzük, hogy ijesztgetik halálra az embereket a Balaton partján. Azt nem mondjuk, hogy az egyénenkénti 2000 forint nem tűnik kissé túlzásnak azért a nagyjából 15 percnyi dilizésért, de hát egyszer van nyár, ráadásul ahogy a környéken illik, ez is jól láthatóan épít a németek zsebpénzére.

Azon viszont mi lepődtünk meg a legjobban, hogy a House of Horror tényleg ijesztő, és kivételesen nem azért, mert van embereknek képük érte pénzt kérni. A viszonylag kis alapterületet több kis helyiséggel oldották meg, ahol persze mindig lehet arra számítani, hogy jön egy elmaszkírozott figura, hogy jól megijesszen minket. Mivel túl sok látnivaló nincs az általában nagyon sötét, és rosszul világított helyeken, ezért inkább az intenzív rémisztgetéssel oldották meg az egészet: a látogatókat gyorsan átzavarják a helyszíneken, ahol gyorsan a szívbajt hozzák járjuk, így amire kiértünk a tolódó falakkal és szűk folyosókkal nehezített helyről, úgy éreztük magunkat, mint akikkel gyorsítva nézették végig a Blairwitchet.

Egy horrorház-szűz véleménye

Amíg be nem zárult mögöttünk a ház ajtaja, fel sem merült bennem, hogy ezek a kedves emberek valami tényleg ijesztő, nem csak gyerekekre hatásos előadásra szedik a jegyet, de belépve ezt a gondolatmenetet egy kisebb szívroham, majd a 10 perces folyamatos sikoltozás szakította meg. Nem tudom, hogy csinálták, de minden pont olyan volt, mint amilyen a legrosszabb rémálmaimban lenni szokott, csak ezúttal nem haltam meg. Hasonló gondokkal küszködőknek szerintem nagyon hatékony terápia lehet!

Ha a kapott időt nézzük, akkor persze tényleg sokank tűnik egy gyorsan átszaladható ordibálásért a belépő ára, de ez egyrészt olyan, mintha azon sírna valaki, hogy ugyanannyi pénzért nézte meg a Gyűrűk Urát és az Expendablest is, másrészt az egész annyira hatásos, hogy akár még egyszer visszatérnénk oda. Persze csak megnézni, mennyire borulnak ki a pajtásaink az esti dizsizés előtt.

A siófoki horrorháznak egyébként budapesti verziója is van, azt is teszteltük már.