A tökéletes balatoni nap legtöbb eleméről olvashatott már a Velveten. Ám eszünkbe jutott, ha egy szuper strandon fekszik, süt a nap, és finom ételeket is talál a környéken, akkor is van, ami még jobbá tehet egy ideális nyaralós napot. Ez pedig egy jó könyv. A Fonyódi Kulturális Intézmények egyik eleme az újjáalakult Fonyódi Könyvtár, ahol utánajártunk, milyen lehetőségei vannak, ha a nyaralásra elfelejtett könyvet hozni, és nem szeretne súlyos ezreseket költeni egy kis olvasnivalóra. 

A Fonyódi Könyvtárban egy évre 800 forint a beiratkozás, ha diák, akkor a fele, ha 16 éven aluli vagy 70 év feletti akkor, ingyenes. Szüksége lesz még  az irataira, és már válogathat is a könyvek között. A beiratkozott tagok ráadásul napi fél órát ingyen netezhetnek. 

A könyvkínálatba bepillantva megállapítottuk, a könnyed nyári olvasmányokat keresők is találhatnak kedvükre való könyveket, Agatha Christie-től Dan Brown-on át, az Alkonyat trilógiától a Harry Potter könyvekig van minden. De aki valami komolyabbra vágyik, az se agódjon, George Orwell vagy Oscar Wilde szintén képviseltetik magukat több kötettel is, és a felsorolást még hosszan folytathatnánk.

Úgyhogy hajrá, hozzuk újra divatba a könyvtárakat, a pénztárcája örülni fog neki!