A siófoki Petőfi Sétányon találtuk meg a fagylalt fogalmának új dimenzióját, az úgynevezett Kukacfagyit. Az alábbi képen látható fagyiról van szó, ami többek között egy kukacra is hasonlít. De a név nem csak innen ered, hanem a fagyi tölcséréül szolgáló hengeres tésztából is, ami kukorica- és rizslisztből készül – pont, mint a kuki vagy pufi nevű extrudált kukoricapehely csoda.

És igen, pontosan ugyanolyan íze is van, csak mivel nagyobb, mint a pehely, sűrűbb és keményebb is. Kétféle ízben töltenek a kukactestbe fagyit (csoki és/vagy vanília) két oldalról, minek következtében az embernek felváltva kell nyalnia a két végét. Hogy függőleges helyzetbe is lehet-e állítani, mint egy hagyományos fagylaltot, nem mertük kipróbálni, végig úgy tartottuk, mint egy súlyzót. A találmány egyébként itthon teljesen új, csak két helyen kapni kukacfagyit az országban. A kedves fagyisfiú elmondta, hogy az ötlet Kambodzsából ered, ott készítenek még ilyen desszertet. Ki hitte volna, hogy van valami közös Kambodzsában és Siófokban!