Ha éppen Tapolcán jár, és a város gyönyörűségeit szemlélve arra gondol, hogy ön ezekhez a szépségekhez képest ön mint jelenség a világban, elbújhat, és a lehető legjobb dolog az életben most tizenöt perc nyugi lenne lent, a föld alatt, emberektől szeparálva, a lehető legjobb helyen jár!

A Tapolcai Tavasbarlang nem azért izgalmasabb a többi barlangnál, mert víz van benne, hanem mert odalent nagyjából egy 200 méter hosszú, reflektorokkal kivilágított úton lehet azt végigcsónakázni. Egy csónakba három ember fér bele, és az izgalmakat fokozza, hogy a furfangos járatrendszeren nekünk kell eveznünk vagy a falat tapogatnunk a továbbhaladás érdekében. Galériánkban megtekintheti, hogyan is tettük mi mindezt.

Ha már van egy kis kedve elmenni, eláruljuk, hogy a teljes árú jegy 1000 forint, de a 14 év alatti gyerekek már 600 forintért is bemehetnek, szóval bátran vigye el a gyerekeket, mert tényleg nagyon szép és nekik sem lesz uncsi, de bővebb információkért a nyitvatartásról és a barlang történetéről, amivel a családot okosíthatja, inkább kattintson ide.

Nekünk a tavasbarlang igazán nagyon tetszett, és egyedül csak azoknak az embereknek nem ajánljuk, akik akkor akarnak odamenni, amikor esik az eső, mert ha így tesznek, könnyen úgy járhatnak, mint mi, akik többet álltunk sorba a jegyünkért, mint ameddig csónakáztunk. Esős idő esetén kiránduljon inkább Sajkodon!