Miután sikeresen eloltották a tűzoltók az M7-esen lángoló kamiont, a helyszínelés és a műszaki mentés miatt az út érintett szakasza továbbra is le van zárva.

Közös erővel, több habsugárral és több tartálykocsiról táplálva oltották el a balatonboglári, a marcali, a keszthelyi, a kaposvári, a siófoki és a nagyatádi tűzoltók az M7-es autópálya 157-es kilométerénél szerda délelőtt felborult üzemanyagot szállító kamion lángjait. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a helyszínen.

Az M7-est a 150-es és a 160-as kilométerek közti szakaszon mindkét irányban, teljes szélességében lezárták, a korlátozás továbbra is érvényben van. A forgalmat a 7-es főútra terelik.

Szerda délelőtt zárták le az M7-es mindkét oldalát, amikor Fonyódnál felborult egy üzemanyagot szállító kamion, ami teljes terjedelmében égni kezdett – írta BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és az Utinform.hu.

A baleset az M7-es Somogy megyei szakaszán, a Nagykanizsa felé vezető oldalon, Fonyód magasságában, a 157-es kilométernél történt. A tűzhöz Balatonboglárról érkeztek tűzoltók, illetve Marcaliból a hivatásos egységek, majd a keszthelyi, a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók is. A balesethez három vízszállító jármű is vonult a sztrádára. Az elsődleges információk szerint a balesetben a kamion sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A baleset miatt az érintett szakaszon, a 157-es kilométerszelvény környékén az M7-es mindkét oldalát teljes szélességében lezárták. A forgalmat a Nagykanizsa felé vezető oldalon a 150-es kilométerszelvénynél, a Budapest felé vezető oldalon pedig a 160-as kilométerszelvénynél a 7-es számú főútra terelik.

Az autósokat kérik, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a környéken!