Tudja mi az a paddleboard? Ha nem, akkor nézze meg ezt a galériát!

Nem, a paddleboard nem Eva Longoria fenekét jelenti, hanem azt, aminek közelítő magyar fordítása állószörf. Ezt a sportot egy szörftesthez hasonló, ööö, szörftesten állva kell űzni, és az ember egy marha hosszú kenulapáttal evez, kb. úgy, mint a gondolások Velencében. Onnan lehet tudni, hogy ez a sport kiugróan trendinek számít az utóbbi időben, hogy Eva Longorián kívül még egy rakás Roppant Fontos Celeb is űzi több-kevesebb sikerrel, például Kim Kardashian anyja. A Velvet ügyeletes küldöttségeként vasárnap este érkeztünk a Balatonra egy hétre, és rögtön hétfő délután mit látunk: paddleboardozókat!

Rögtön meg is kérdeztük a mi környékünkön állomásozó vízibicikli- és kenukölcsönzőst, hogy ezt hogy is hívják magyarul és mennyibe kerül egy órára, ki szeretnénk próbálni. A fiatalember azonban arról tájékoztatott minket, hogy fogalma nincs, hogy hívják ezt az izét, csak azt tudja, hogy nekik kizárólag sima ülős kenujuk van (az viszont krokodil alakban is), ezek a valakik a saját felszerelésükkel sportolnak. A szerencsés ismeretlenek tehát nem is a parti kölcsönzőből veszik az Eva Longoria által emlékezetessé tett, és a Google szerint magyarul állószörfként emlegetett sportszert, hanem úgy hozzák magukkal, ki tudja, honnan. És egyáltalán, kik lehetnek ők?

Ön szerint a paddleboard...

Persze ez a sport már nem számít mindenhol kuriózumnak a Balaton körül, mert például az északi part előkelőbb helyein van már olyan kölcsönző, ahol lehet ilyet bérelni: Tihanyban és Balatonfürden.

A lellei ismeretlenek mindenesetre voltak olyan bátrak, hogy paddleboardjaikat őrizetlenül hagyták egy felfújhatós delfin mellett.