Paddleboard a Balatonon: mintha Eva Longoriát látnánk

2014.07.30. 15:29

Tudja mi az a paddleboard? Ha nem, akkor nézze meg ezt a galériát!

Nem, a paddleboard nem Eva Longoria fenekét jelenti, hanem azt, aminek közelítő magyar fordítása állószörf. Ezt a sportot egy szörftesthez hasonló, ööö, szörftesten állva kell űzni, és az ember egy marha hosszú kenulapáttal evez, kb. úgy, mint a gondolások Velencében. Onnan lehet tudni, hogy ez a sport kiugróan trendinek számít az utóbbi időben, hogy Eva Longorián kívül még egy rakás Roppant Fontos Celeb is űzi több-kevesebb sikerrel, például Kim Kardashian anyja. A Velvet ügyeletes küldöttségeként vasárnap este érkeztünk a Balatonra egy hétre, és rögtön hétfő délután mit látunk: paddleboardozókat!

Rögtön meg is kérdeztük a mi környékünkön állomásozó vízibicikli- és kenukölcsönzőst, hogy ezt hogy is hívják magyarul és mennyibe kerül egy órára, ki szeretnénk próbálni. A fiatalember azonban arról tájékoztatott minket, hogy fogalma nincs, hogy hívják ezt az izét, csak azt tudja, hogy nekik kizárólag sima ülős kenujuk van (az viszont krokodil alakban is), ezek a valakik a saját felszerelésükkel sportolnak. A szerencsés ismeretlenek tehát nem is a parti kölcsönzőből veszik az Eva Longoria által emlékezetessé tett, és a Google szerint magyarul állószörfként emlegetett sportszert, hanem úgy hozzák magukkal, ki tudja, honnan. És egyáltalán, kik lehetnek ők?

De jó nekik! Vajon kik ők és honnan vettek paddleboardot Balatonlellén?
De jó nekik! Vajon kik ők és honnan vettek paddleboardot Balatonlellén?

Ön szerint a paddleboard...

Persze ez a sport már nem számít mindenhol kuriózumnak a Balaton körül, mert például az északi part előkelőbb helyein van már olyan kölcsönző, ahol lehet ilyet bérelni: Tihanyban és Balatonfürden.

A lellei ismeretlenek mindenesetre voltak olyan bátrak, hogy paddleboardjaikat őrizetlenül hagyták egy felfújhatós delfin mellett. 

Delfin vigyáz a használaton kívüli paddleboardra
Delfin vigyáz a használaton kívüli paddleboardra