Mivel a balatonfüredi görög faluban nem leltünk kielégítő szórakozásra, ellátogattunk a balatonfüredi Annagora Aquaparkba, hogy egy kis időre megfeledkezzünk az élet felnőttektől elvárt viselkedésnormáitól, például attól, hogy üvöltve sikítsunk egy műanyag csőben, egyszóval leteszteltük mind a 12 óriáscsúszdát.

Hagyma: Más néven ufónak is nevezik ezt a csúszdát, de szerintünk leginkább egy mézescsuporra hasonlít. A csúszda bejárata előtt nem volt nagy a sor, és annak ellenére, hogy felismertük, ez egy baljós jel, mégis nekivágtunk az utazásnak. Miután lepergett előttünk az életünk, megbántuk életünk összes hibáját, de legfőképp azt, hogy lecsúsztunk ezen a csúszdán, rájöttünk, miért olyan találóak ezek a nevek: valószínűleg nem lehet sokkal különb érzés egy földönkívüli járműben elrabolva, megkínozva, majd fejjel lefelé vízbe dobva lenni, illetve a hagymavágás közben érzett fájdalommal is könnyedén azonosítani tudtuk itt szerzett érzéseinket. Nem volt jó. Esetleg Pataky Attilának ajánljuk.

Őrült folyók: Az őrült folyó elnevezésű csúszdák nagyjából ugyanolyanok, egy- vagy kétszemélyes gumikba ülve lehet őket használni. Az élmény tényleg ahhoz hasonlít, amit egy vízesés melletti, kacskaringós csónaktúráról elképzelünk, a kezünkből úgy esik ki az irányítás, hogy csak na. Az őrült folyó sodor össze-vissza, minden pillanatban fennáll az elképzelt veszélye annak, hogy kiesünk, azt pedig ne is remélje, hogy nem fog benne megfordulni legalább ötször, és hogy majd nem a hátával lefleé érkezik. Húzós volt, de mi a vad kalandot megúsztuk egy alaposan bevert lábujjal és annak letört körmével. Levágott lábkörmű vadembereknek ajánljuk.

Turbó csúszdák: A sárga turbó csúszdát az aquapark tesztelésére kiküldött csapatunk gyávább tagja nem merte kipróbálni, mert úgy érezte, onnan nem fog kijönni élve, bátrabbikunk azonban belevetette magát az ismeretlenbe. A csúszda olyan, mintha egy lépcső lenne, és az egyes fokoknál az ember egy másodpercig a levegőben esik szabadon, miközben koromsötét van, a gyomrát meg a gravitáció pillanatnyi megszűnésének köszönhetően a torkában érzi. A piros csak abban különbözik a sárgától, hogy abban van fény és gumival kell használni, de a belső szervek szabadságát az egyes fokozatoknál itt is tökéletesen érezni. Tiszta diliknek ajánljuk.

Anakonda-csúszdák: Az anakondák pont olyanok, amilyennek szerintünk egy aquapark-szűz először elképzel egy víziscsúszdát. Beszáll, elindul, az illesztéseknél közepesen enyhén veri be a seggét, öntudatlanul sikolt egyet, lábbal lefelé csobban; de ha egy szóval kellene jellemeznünk őket, azt mondanánk: jók. Gyerekmedencét cikinek érző gyerekeknek és bátortalan felnőtteknek ajánljuk.

Forgószél: A forgószél már elhelyezkedéséből adódóan is gyanús volt, mert a szörnyen kellemetlen hagyma/ufó/patakyattila mellett lehet beleugrani. Sajnos nem csalódtunk pozitívan, csúszás közben egy olyan cső alakú gőzkamrában éreztük magunkat, amiben nem szempont az oxigént hasznosító emberi lények egészséges gázcseréjének biztosítása, és miután kiérve a vízből, aznap még egyszer megörültünk a levegőnek, megfogadtuk, hogy ezt soha többet. Fulladásra izgulóknak ajánljuk.

Versenycsúszda: Ezt a csúszdát négyen egyszerre használhatják, mi úgy láttuk, a családok és a baráti társaságok egész egyszerűen meg tudnak birkózni a turnusok elosztásával. Ahogy az a mindenki igényének megfelelni próbáló dolgoknál lenni szokott, ez a csúszda nem valami izgi, az elején begyorsulunk kicsit, a lejtőkön már az élet bátor császárainak érezzük magunkat, a legvégén azonban csigatempóra lassulhatunk. Sztereotipikus, négyfős családdal rendelkezőknek ajánljuk.

Kamikaze-csúszdák: A csúszdákból kettő van, de ezek csak a színükben különböznek, és amúgy teljesen ugyanolyan élményt nyújtanak. Ránézésre először azt hisszük, nincs náluk durvább hely a földön, és bár a csúszda elejét képző egyenes, nagyon meredek részen jól be lehet gyorsulni, van egy pont, ahol a csúszda vízszintesebbe válik, és ez kellően lelomboz ahhoz, hogy ne tudjuk teljes mértékig azt állítani, végizgultuk a csúszást. Nagyzolóknak ajánljuk.

A medencékre csak futó pillantást vetettünk, de ha a csúszdákhoz tartozó, leérkező medencéket is belszámoljuk, összesen tizenegy medencében fröcskölődhetünk, amennyiben kisgyermekek vagyunk, hiszen a medencékből négy gyerekeknek van kitalálva, de félnünk nem kell, mert a hullámmedencében például mindenki gyerekké változik:

A száraz tényekről sem akarunk ám megfeledkezni: felnőttként legolcsóbban 2500 forintos, csak strandolásra használható jeggyel, legdrágábban pedig 6000 forintos, kombinált (korlátlan medence- és csúszdahasználat) jeggyel lehet bejutni, a jegyek részletesebb leírásáért ide kell kattintani. Dobozos sört már 550-ért lehet kapni, a 700 forintos sajtburgernek pedig száraz a bucija, de finom, sajtos-tejfölös lángost pedig nem ettünk, de 650 forintba be került volna nekünk. 

Ha teljesen meg van őrülve, látogasson el ide ön is!