Kő Boldizsár leghíresebb játszótere valószínűleg a budapesti Zöld Péter játszótér, ami a Millenáris Parkban található. Nyilván annak a projektnek a sikere az, ami újabban mintha egyre több megbízást hozna a tervezőnek, akit már a Balatonra is hívnak. Kenesén például egy Griffkertet csinált, mi viszont a boglári alkotását álmélkodtuk és fényképeztük végig. Ez a játszótér tavaly készült, a neve/címe Magyar Tenger Mesekert és minden van benne, ami balatonos. Gyereket nem vittünk, de ez valószínűleg szerencse, mert még mi is vagy fél óráig csodáltuk a jópofa, és gyönyörűen kivitelezett játékokat – ha van velünk bárki, aki tíz éven aluli, akkor biztos, hogy még most is ott hintázunk-társasjátékozunk-szkanderozunk a játszótéren.

A létesítmény Boglár nagy szabadstrandja mellett található, a kikötő mellett, egyébként egy kisebb vízicsúszdapark és egy esővíztől kicsit elmocsarasodott kondipark is van a tőszomszédságában. A játszótér közepén egy Balaton alakú homokozó van, az egyes városokat egy-egy kisszék jelképezi, természetesen pont ott vannak a székek, ahova az adott település esik körben a tó partján. Az egésznek a közepén egy földgömb van: kicsit nehéz megforgatni, de ha sikerül, akkor bele kell nézni a kukucskálón egy lyukba, és ott egy számot látunk egytől hatig – ez a dobókocka a Balaton körüli társasjátékhoz, lehet versenyezni, hogy ki ér előbb körbe a tó körül. Még meglepőbb a Sobri Jóskával díszített, betyáros szkanderozópad, ami szintén a gyerekeknek készült.

Ön ismerte már Kő Boldizsárt?

De persze a szokásos játszótéri játékok sem hiányoznak, van kecskeköröm-hinta, a balatoni óriás karjaiba is lehet csimpaszkodni (ez most le volt lakatolva), körhinta is van, egy rugókon álló csónakban pedig ringatózni lehet. Nem jöttünk rá, hogy a tihanyi visszhang hogyan működik, de van egy óriási fül is, amiben lehet hallgatózni. Valószínűleg nem tartozik szervesen a játszótérhez, de közvetlenül mellette még egy nádlugas-labirintus is zöldell, amiben eltévedni azért nem nagyon lehet, viszont annyira hangulatos, hogy amikor pont nem volt benne senki, gyorsan levideóztuk. Ön ismeri Kő Boldizsár játszótereit? Zsámbékon is van egy! A művész honlapjáért kattintson ide, de a véleményére is kíváncsiak vagyunk, klikkeljen a szavazódobozban!